Wat is M.O.M.?... uitleg & spelregels


Wat is M.O.M.  en hoe werk het…?

M.O.M. staat dus voor “Mijmeren op maandag”… dat is iedereen nu wel duidelijk lijkt me.

Maar wat is het?

Het is dus bedoeld als een uitnodiging om jullie creativiteit met elkaar te delen net even anders dan alleen maar schriftelijk.
Ik wil graag iedere deelnemer de mogelijkheid geven om geheel vrij invulling te geven aan de wekelijkse opdracht.
Er zijn dan ook geen regels voor het aantal woorden, ook niet voor het aantal plaatjes of filmpjes of wat dan ook. Leef je maar lekker uit!
Ik ben van plan om te variëren met de ene week een start zin voor een verhaal, dan weer een thema om naar eigen fantasie invulling aan te geven en soms misschien een onderwerp uit het nieuws ter discussie te stellen. 
Dat laatste omdat ik benieuwd ben hoe jullie over het een en ander denken...

Vooral voor het uitwerken van een thema wil ik allen uitnodigen er vrij invulling aan te geven door te schrijven (fictief, vanuit je hart of je eigen beleving überhaupt), te plakken (collage?) of een soort reportage te maken.
Als er een start zin is gegeven dan is het de bedoeling er een verhaal van te maken; ook dan mag het vrij verzonnen worden of uit het echte leven zijn gegrepen. Je kunt dan gewoon schrijven, maar ook je verhaal met behulp van andere media vertellen… illustreer  maar raak als je wilt.

Eigenlijk is er dus geen vaste vorm waaraan jullie bijdrage moet voldoen.
Ik wil juist de creativiteit van een ieder prikkelen hier…

Mijn enige “spelregel” is: KRAAK ELKAAR NIET AF.
Deel met elkaar en heb plezier met elkaar.

Hoe doe je mee?

Je publiceert je bijdrage op je eigen weblog en plaatst een link bij de “reacties” onder de lopende opdracht van de betreffende week hier op M.O.M.; dus niet onder mijn bijdrage op mijn weblog a.u.b.

Omdat er per week maar 1 a 2 opdrachten op de startpagina zullen staan met de bijbehorende reacties, ga ik alle deelnemers (en hun link uiteraard) opnemen in de ‘lijst van deelnemers’ (hierboven te vinden naast de ‘uitleg en spelregels’) zodat ieders werk ook nadat het van de startpagina is verdwenen nog makkelijk terug te vinden is voor wie het opnieuw of gewoon later wil bekijken.

Laten we lol hebben…


Succes,


Gaabs